Rólunk

Tisztelt Támogató!

Senki nem gondolta volna, hogy a 20. század elején ismét háborút kell vívnunk. A koronavírus járvány sarkaiból fordította ki a világot: egy láthatatlan ellenség alapjaiban változtatta meg életünket.

Bezárkóztunk, maszkot hordtunk, távolságot tartottunk, fertőtlenítettünk. Nem látogathattuk meg szeretteinket, nem ölelhettük meg azt, aki a szívünknek kedves – még a közelébe se mentünk, nehogy baj legyen. Óvtuk, féltettük családunkat, rokonainkat, ismerőseinket. Több mint egy éve olvassuk szorongva a riasztó adatokat, hány élettől kell örökre elbúcsúznunk. A koronavírus-járvány első és második hulláma során nem tapasztaltuk azt, amit a harmadik során, hogy fiatalok, méghozzá kisgyermekeket nevelő szülők halnak meg, és gyermekek maradnak árván.

Amikor ezeket a sorokat írom, még nem jutottunk túl a harmadik hullámon, alig telik el úgy nap, hogy ne hallanánk újabb és újabb tragédiáról. Mai tudásunk szerint több mint 400 családról, 600 gyermekről kell gondoskodni, mert elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Feleségemmel együtt úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy alapítványt, amelynek segítségével a gyermekek anyagi értelemben ugyanazt a támogatást kapják meg, mintha szüleik életben maradtak volna. Minden gyermek személyre szabott segítségre számíthat attól függően, hogy mire van szüksége: ösztöndíj, lakhatási támogatás, szociális juttatás, a közlekedés támogatása és még számos olyan gondoskodási forma, ami a gyermek fejlődését, gyarapodását, tanulását, megélhetését segíti elő.

Az alapítvány minden felajánlásért hálás! Köszönjük, hogy Ön is támogatja a világjárvány miatt árván maradt gyermekeket!

Áder János

alapító

A kuratórium tagjai

dr. Herczegh Anita

bíró • a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete
Áder János köztársasági elnök felesége
négy gyermek édesanyja

“Négy gyermekes édesanyaként a férjem oldalán már kilenc éve figyelem és támogatom, óvom és segítem az arra rászoruló gyermekeket. Mert hiszem, hogy aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért.”

Prof. Dr. Bagdy Emőke

szakpszichológus
két gyermek édesanyja

“Aki az ilyen gyermekek közül egyet fogad be az én nevemben, engem fogad be…” /Márk Ev.9. 37 /

Kép: Emmer László - Képmás magazin

Dr. Ürge-Vorsatz Diána

fizikus, a környezet- és környezetmérnöki tudományok doktora • a CEU professzora
hét gyermek édesanyja

“Személyes felelősségemnek is érzem, hogy a tudományos közösség nem volt képes a nyugati társadalmakon végigtaroló járványt megelőzni. Hétgyerekes édesanyaként a legjobban a megcsonkult családok tragédiáját élem meg, megtiszteltetés és enyhe gyógyír, hogy a szülőjét elvesztett gyermekek fájdalmának és gondjainak enyhítésében részt vehetek.”